Veiledning i bruk av dette kurset

Bruk lenkene til venstre for å bli kjent med hvilke funksjoner denne lærepakken har. Det gjelder både hvordan lærepakken fungerer teknisk og generelle råd og tips ved lesing av gotiske håndskrifter.

Dette kurset er naturlig nok svært grafikktungt. Vi er selvsagt klar over at nedlasting av grafikk kan være en tålmodighetsprøve for en del. For at kildene skal bli lesbare må vi velge kvalitet foran hurtighet. Får du ellers problemer med noen av funksjonene i lærepakken, bør du oppgradere til en nyere nettleserversjon. Det ligger i sin natur at disse sidene fungerer bedre til bedre skjerm og skjermoppløsning du har. Om du ønsker mulighet til å endre størrelse på rammene, kan du bruk en alternativ utgave.

Dette kurset er et selvhjelpskurs. Det vil si at vi ikke kan tilby hjelp eller faglig veiledning i tolking av gotisk håndskrift ut over det som er tilgjengelig i denne lærepakken.

Vi er selvsagt interessert i tilbakemelding på tekniske feil eller mistanke om feil i avskrifter etc., likens forslag til forbedringer. Send slike tilbakemeldinger til Frode.Ulvund@hi.uib.no, Historisk institutt, UiB.